utorok 29. septembra 2020

Stephen King - Temná veža IV. - Čarodejník a sklo

 Pištoľník a jeho Ka-tet sa nachádza vo vlaku Blaine, ktorý nezadržiteľne mieri do cieľovej stanice. Bude to ich smrť alebo sa zachránia? Samozrejme sa zachránia, inak by príbeh nepokračoval. Ako, to už nechám na vás, aby ste si prečítali. Jasné je, že naša partička pokračuje na svojej ceste k temnej veži. To kde sa teraz nachádzajú je dosť neuveriteľné miesto, miesto akoby posunuté voči našej realite, ale len mierne.

Postupujú krajinou až sa dostanú na diaľnicu I-70, ktorá sa tiahne v obkľúčení Thinny do diaľky. V diaľke vidno akúsi stavbu so skla a k nej mieria. No skôr ako sa k nej dostanú, Roland im rozpovie svoj príbeh z mladosti, ako to všetko bolo. A bolo to dosť zaujímavé. Príbeh o Jonasovi, čarodejnici Rhei, malom prístavnom mestečku na východ od stredu, kam ich poslali ich otcovia. A samozrejme o jeho prvej láske Susan...

Zo začiatku ma to moc nebavilo, bolo to rozťahané a nudné. 800 strán je veľa na takýto príbeh. Ako som sa tým prekúsaval, akolo strany 300 ma to draplo naplno a ťahalo až na koniec. Toto King vie veľmi dobre. Len mu to občas dosť trvá :)

4/5



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára