sobota 18. septembra 2021

Marc Elsberg - Blackout - Zítra bude pozdě

 Príbeh je utopický, ale reálny. Môže to kedykoľvek nastať. Až po Oklahomu, alebo dvojičky WTC sme si mysleli, že sme v bezpečí, vojny a teroristické útoky sa odohrávajú ďaleko za našimi hranicami. Táto kniha ukazuje, že náš systém sa môže kedykoľvek zosypať ako domček z kariet. Stačí malá dierka v systéme akejkoľvek inštitúcie, ktorú dokáže protivník, domnelý spasiteľ, alebo len terorista využiť a je to. Systém sa rozsype, zomrú tisíce, možno milióny ľudí a návrat k normálu, bude buď úplne nemožný, alebo dlhodobý a ťažký. A svet sa nadobro zmení. Ľudia sa zmenia.

Kniha je postavená na zrútení energetického systému Európy a následných súvislostí. Jedna inštitúcia padne a domino efekt sa rozbehne. Systém padne behom týždňa na kolená a následne na hubu. Našťastie máme medzi sebou vždy nejakú múdru hlavičku, ktorá príde na riešenie. Vďaka Bohu. 

Kniha ukazuje čo môže nastať, keď budeme moc namyslení a nebudeme sa ohliadať na bezpečnosť. Ale v podstate všetko stojí a padá na jednotlivcoch. Stačí malá nepozornosť, alebo skrátka len nedbanlivosť a problém je na svete. Buďme preto vždy dôslední v tom čo robíme a svet bude napredovať tak ako má. Ale čo my vieme, možno zrovna teraz sa to deje a ani o tom nevieme a zajtrajšok už môže byť najhorším peklom, aké si ani neviem predstaviť.

4/5






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára