utorok 1. februára 2022

Stephen King - Inštitúcia

 V tejto knihe King rozohral príbeh o únosoch detí pre vyššie dobro. Je to príbeh chlapca menom Luke. Luke je neobyčajne inteligentný. V dvanástich rokoch je prihlásený na dve vysoké školy a rodičia majú z neho radosť. Až jedného dňa nastane udalosť, ktorá komplet zmení ich životy a hlavne život Luka. 

Inštitúcia je román o nezvyčajných schopnostiach, ktoré máme v sebe a je ich možné zosilniť natoľko, aby sa stali zbraňou. Je to príbeh o beznádeji, o tom, že aj malá nádej je nádej a vždy existuje nejaká cesta. Je to o zamávaní krídel motýľa. 

Kniha má len nejakých 600 strán. Kto miluje Kinga vie, že toto je tak na hranici :) 600 je minimum, na ktorom sa dá rozohrať skvelý príbeh. Uňho platí, že čí viac tým lepšie. Jediná nevýhoda je, že sa to občas blbo drží, hlavne na začiatku a na konci. Ale oplatí sa to, lebo King je ozaj kráľom a potvrdzuje to každou ďalšou knihou. Sú to také zázraky, ktoré vás chytia za košeľu a povlečú vás násilím až do konca, kde vás vyhodia von na dlažbu a vy v beznádeji sa budete zase túlať životom, pokiaľ nevyjde ďalšia jeho kniha. 

5/5



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára