pondelok 4. marca 2019

Ernest Cline - Ready Player One - Hra sa začína

Ako ku všetkým knihám, ktoré okolo seba šíria pocit výnimočnosti, tak aj k tejto som pristupoval nedôverčivo. Už som sa veľa krát popálil a sklamal. Avšak ten kto má rád hry a popkultúru rokov osemdesiatych, ten sklamaný nemôže byť. Naviac, keď je kniha tak dobre napísaná, že dej plynie hladko a bez nudy až k záverečnému dianiu.
Naviac má tú vlastnosť, že vás podnieti k pozretiu veľa kultových filmov, ktoré vám z nejakého dôvodu unikli, počúvnuť si staré songy, poprípade zahrať nejakú tú klasiku a dokázať si, že ešte stále na to máte

Dej sa točí okolo pár tínejdžrov, ktorí sa zúčastňujú vo virtuálnom svete honu na zlaté vajce. To tam za tromi bránami schoval jeho zosnulý tvorca a kto ho získa, ten zdedí jeho rozprávkový majetok. Cesta k cieľu je samozrejme zložitá, treba rozlúsknuť veľa hádaniek a poznať dokonale tvorcov život a svet v ktorom sa pohyboval. Do toho sa samozrejme zapletie aj nejaká tá zlá megakorporácia, ktorá sa nehanbí použiť tie najhoršie triky. A dôjde aj na vraždu v skutočnom svete.

Ale už dosť. Hra začína a predsa nikto nechce vidieť pred sebou tie dve najhoršie slová - Game Over.

5/5
21. augusta 2017

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára